Home Nederlands English

Home

Lucy Cameleon CV

 

Wat is LUCY?

LUCY is een speciaal toetsenbord voor mensen die geen normaal toetsenbord kunnen gebruiken. Het is een alternatief om een computer, communicatie hulpmiddel, of printer te bedienen met je hoofd.
Zelf gebruik Lucy al sinds 1980 en alles wat ik tot nu toe bereikt heb, is mede dankzij Lucy. Mijn mavo diploma heb ik gehaald, ben 10 jaar werkzaam gewees als technisch-tekenaar. en nu run ik sinds 1997 dit eenmans bedrijfje.

Lucy heeft dus echt mijn levensloop positief bepaald. Vandaar dat ik het zo belangrijk vind om Lucy meer bekendheid te geven. Het kan echt een verschil maken in een leven. Voor dealers en andere informatie kunt u mij mailen : informatie@headlight.nl

Wilt u meer weten over mij? klik hier

Voor wie is LUCY bedoeld?

LUCY is ontworpen voor mensen die hun handen niet of moeilijk kunnen gebruiken. LUCY kan bediend worden met kleine hoofdbeweginkjes, zonder dat je er veel anders uit ziet dan andere computergebruikers. Enkel een hoofdband of bril is genoeg, de laser-aanwijzer erop monteren, wat oefening en je bent niet meer te stoppen. Zelfs iemand die zwaar spastisch is (zoals ikzelf) haalt 60 aanslagen per minuut. Mensen met een goede hoofdbalans halen 120 aanslagen per minuut. Deze type-snelheid haal je niet snel met een hoofdspriet. Juist voor hoofdsprietgebuikers kan LUCY de oplossing zijn.

Klik op de icoontjes om de foto’s in het groot te zien.

photo

photo

Wat kan Lucy?

LUCY kan niet alleen een toetsenbord vervangen, u kunt er ook macro's in zetten. Een macro kan woorden of andere toetsaanslagen bevatten die je vaak gebruikt. (bijv. je naam, adres en woonplaats)

Je kunt 11 sets van elk 86 macro's opslaan in LUCY. Van elke set macro's zijn er 11 direct oproepbaar met één toets en 75 zijn tweestaps macro's, waarbij u eerst de 'Mac' toets moet activeren. Een macro kan maximaal 255 letters en/of andere toetsen bevatten. Ook is het mogelijk om al deze macro's, in het totaal 946, op te slaan in uw computer. Bij storing kunt u dan in luttele seconden al uw macro's in een ruil lucy laden en weer door werken. LUCY is standaard uitgerust met een muis simulator. Handig bij tekenprogramma's op de computer en natuurlijk surfen op internet.

LUCY kan bediend worden met :

bulletLaser-aanwijzer

Voor mensen die een redelijk tot goede hoofdbalans hebben is de laser-aanwijzer de snelste manier om een computer te bedienen. Doordat u de karakters direct kunt selecteren is deze manier veel sneller dan scannen. De laser-aanwijzer is niet zwaar en niet groot en simpel op een hoofdband of bril te bevestigen. Mensen met een goede hoofdbalans kunnen een typesnelheid halen van 120 aanslagen per minuut.
 
bulletMouse, trackball, joystick, 5-knopsschakelaar

Met een van de bovenstaande invoermiddelen kun je ook karakters direct selecteren.
bullet1-knopsschakelaar
Met een 1-knopsschakelaar kun je de karakters van LUCY scannen.

Heb je vragen en/of opmerkingen stuur dan een e-mail naar : informatie@headlight.nl